2016. január 15.

Kylie Scott - Taktus

HANGULAT                                MOLY                                         2015

"Az ébredést Las Vegasban nem éppen így képzelte Evelyn Thomas úgy tervezte, hogy hatalmas bulival ünnepeli a 21. születésnapját Las Vegasban. Őrült nagy bulival. De a legvadabb álmaiban sem jutott volna eszébe, hogy másnap reggel a fürdőszoba padlóján ébred, élete legdurvább másnaposságával, mellette egy kimondhatatlanul vonzó, félmeztelen, tetovált férfi, és az ujján gyűrű, amelyben akkora gyémánt van, hogy King Kong is elismerően csettintene. Bár emlékezne rá, hogyan jutott el ide!"


Nem is tudom, egyszerűen rátaláltam, és a borítója valamiért megfogott. Most mondhatjátok, hogy kissé sekélyes vagyok, de a legtöbb olvasó a külső alapján ítél, így ezzel is számolni kell a kiadóknak. Vártam egy ideig, hogy megkaparinthassam, így mikor ez megtörtént kisebb, de inkább nagyobb örömtáncot lejtettem. Aztán mire jó egy kiadós megfázás, ha nem olvasásra?


Evelyn Thomas a minap ünnepli szülinapját, de a nagykorúságba lépést nem épp úgy képzelte, hogy közben sakálrészeg. A feje fáj, a világ forog körülötte, és egy olyan pasi térdelt mellette, miközben ő rókázott, aki mindennek mondható volt, de rondának semmiképp. Szexinek? Na annak már igen. A gáz, hogy a lány arra sem emlékezett, hogy ki a srác, sőt még arra sem, mit csinált tegnap este. Az a kép még élt az agyában, hogy egy sor tequila várt rá, hogy felhajtsa, de onnantól teljes sötétség volt az éjszakája. De mit akarhat tőle a pasi? És mit keres még mindig mellette? Ha egy sima egyéjszakás kaland lett volna, akkor a srác már rég elhúzhatott volna minden bűntudat nélkül, hiszen mást nem nagyon vállalt be, mint pár órás szexet. De mikor Ev haja beakad valamibe, és a kezével kéne kiszabadítania, rájön, mi is csillog annyira az ujján, ami még a Napot is holmi világítós labdává alacsonyítja. Hoho, egy ötkarátos eljegyzési gyűrű virított a kis ujjacskáján. Hoppá, erre senki sem számított, legkevésbé ő nem. 
Mikor a pasi kimondja a nyilvánvalót, hiszen ez Las Vegas, minden este köttetnek házasságok részeg párok között. Összeházasodtak. Ekkor Ev kimutatja, mégis mit érez, és jól lerókázza újdonsült férjét. De hát, egészségben, betegségben, nem? Így szól az eskü. Persze ezt a pasi rögtön meg is szegi, hiszen amint Evelyn elárulja neki, hogy semmire sem emlékszik az estéből, sőt, még azt sem tudja, kicsoda, elküldi a csajt melegebb égtájakra, és ott hagyja kételyek és egy adag hányás között. 
Ev megkeresi ezek után a legjobb barátnőjét, és eldönti, hogy hagyja, hogy újdonsült férje elküldje neki az ügyvédjeivel a válási papírokat, amiket majd aláír, ezt az ügyet pedig majd magával viszi a sírba is. Laurennek, a legjobb barátnőjének pedig egy szót sem szól erről, csak annyit mesél neki, hogy teljesen kiütötte magát, ami részben igaz is volt. De ez a terv már akkor sutba megy, mikor a repülőtéren újságírók hada rohamozza meg őket, és Evelynt mindenféléről kezdik faggatni. Akkor most felbomlik a Stage Dive? Igaz, hogy mindketten feltetováltatták egymás nevét a testükre? 
Tulajdonképpen igaz volt, hiszen Ev fenekén ott virított, jelenleg vörösen az új tetoválás, rajta David nevével a fenekén. De erről ők nem tudtak, eddig...
Merő véletlenségből Lauren kedvenc zenekara, úgy mint nekem a One Direction, a Stage Dive, szóval mindent tudott róluk. mint én a One Directionről. Evelyn persze nem rajongott az efféle zenékért. Na hát, ez most lehetne egy klisés banda fanfiction tök jó alapja. A csaj nem ismeri a bandát, nem ismeri fel a pasit, de persze a pasinak ez is imponál, mert na. Aztán a csajszi barátnője elviszi egy koncertre, ahol persze rögtön szerelmesek lesznek, mert az úgy menő, és mert szerelem első látásra aztán minden második személlyel megesik. /Haha, szarkazmus./ 
DE persze, ez nem ilyen. Majd később kiderül, miért is..
Evelyn hazamegy a szüleihez, ahol persze már újságírók hada sorakozik, hogy valami szaftos pletykát megtudhasson erről a nagy hírről. A rock and roll istenség, David Ferris feleségül vett egy portlandi lányt. Ja, ilyen nem mindennap történik. Szerencsére férjurában volt annyi tisztesség, hogy elküldi Evért Samet, aki az egyik securitysük, meg miegymás, így ő kíséri el Davidhez, hiszen ott nagyobb biztonságban van. A házban éppen egy nagy party folyik, és Ev szerencsétlenségére a férje valami divatmodellel hetyeg, akin éppenséggel nem túl sok ruha volt, csak egy bikini. David felkíséri a szobájába, hogy elhelyezkedjen ott, másnapig, mikor is jönnek az ügyvédei, és aláíratnak mindent vele, aztán vége az ügynek és el lehet felejteni. 
Persze, ez nem mehet ilyen könnyen, hiszen akkor 50 oldalnál vége lenne a könyvnek, az meg nem könyv, hanem... hát, öt fejezet. 
A lány feldúlt volt, hát hogy viselné? Férjecskéje jó kis summát adna neki, de persze ő nem akarja elfogadni, az érveit meg a hülye ügyvéd meg nem akarja meghallgatni, mert miért tenné? Akkor Evelyn úgy dönt, hogy mindenki menjen a francba, ő hazamegy, és kész. Szerencséjére találkozik Mallel, eredeti nevén Malcolm Ericsennel, aki a banda dobosa, és David egyik legjobb barátja, amióta a világ a világ. Segít Evnek elrejtőznie a rengeteg fotós elől. 
De Daviddel is meg kell beszélnie a dolgokat, nem bujkálhat örökké! Szerencséjére, vagy szerencsétlenségére, a férje megtalálja, és elviszi egy olyan helyre, ahol csak ketten lehetnek. De ha újra is akarják kezdeni együtt, Dave nem nagyon tud bízni másokban, azóta az eset óta. Nőkben főleg nem! 
De azért happy end lesz a vége? A sok veszekedés és a félreértések ellenére is?

Spoilert tartalmaz!

David ellágyul, ahogy nem szokhattuk meg egy rockistenségtől, és megmondja Evnek, hogy miért is vette tulajdonképpen feleségül. Mert érezte, hogy ő valamiben különleges, mikor visszaküldte az anyjukba azokat a suhancokat, akik szemétkedtek egy pincércsajjal, aki elejtette a tálcáját. 
Persze, eltervezték, hogy nem akarnak elválni, hiszen valami okból kifolyólag nagyon is vonzódtak egymáshoz. Egy hétvégére elbújtak David lakásában, ahol a lány megismerhette Tylert és Pamet, akik szintén irtó kedvesek voltak hozzá. Tyler régen tag volt, viszont most is a zenével foglalkozik, azt már nem is tudom, hogy mit. 
Felvetődött a téma, és mivel Lauren tudta barátnője férjének a komplett életrajzát, így megtudhattuk, hogy Davidnek azért vannak kemény gondjai a bizalommal, mert az első nagy szerelme turné közben jól félrekefélt. Amivel összetörte a szívét, és nem csak egy nevenincs senkivel, akivel sosem találkozik többet, hanem pont David bátyjával, Jimmyvel, aki ráadásul a banda egy másik tagja. 
Ha már így az összes poént lelövöm, azt is elárulom, hogy ki is volt a csaj. Nem, nem tűnt el a Föld színéről, nem ment másik kontinensre, sőt az egyik bandatag húga ráadásul. Martha, az asszisztensnőjük, vagy gőzöm sincs, milyen posztot tölt be rendesen. Aztán nem, hogy meghúzná magát a csaj, még jól be is piszkít Ev és David ügyeibe, mert képes volt a lány orra előtt lesmárolni a férjét. Na én itt megutáltam, és az sem segített rajta, mikor elment, hogy beszéljen Evelynnel, mert szerintem akkor is elég köcsög volt. Persze David végig is a világmindenség legkedvesebb pasiját adta, ott körözött Evnél, mikor ő nem akarta, és nagyon vissza akarta szerezni annak ellenére, amit akkor mondott, mikor a lány otthagyta. Sőt, átköltöztette az egész bandát Portlandbe, és megírta az egész következő albumot, méghozzá Evelynről, ami szerintem eszméletlenül édes. 
Persze a vége boldogan éltek, míg meg nem haltak, de azért elpityeregtem magam a végén, hogy ennyi volt :')

Karakterek:
Evelyn: Az elején kicsit furcsa volt a lány, hiszen minden második szava egy adag káromkodás, de hála neki rájöttem, hogy a nőneműeknek ez nem áll jól, így megpróbálom majd én is fékezni a nyelvem. De amúgy tetszett benne, hogy olyan.. szabad. Mármint tulajdonképpen nem volt az, mindig tervek szerint élt, a szülei elnyomása alatt, de attól még nem az a jó kislány imidzse volt, hanem az a szabadelvű csajé, ami szerintem menőn állt neki. 
David: Hm.. én már ott olvadoztam, mikor megemlítette Ev, hogy ki van varrva. Oké, ez gusztustalanul is hangozhat, de az 1D-s pasik miatt, megszerettem azokat a fiúkat, akiken van tetoválás. Igen, ez van, persze magamra nem varratnék semmi pénzért sem, már csak azért sem, mert alacsony a fájdalomküszöböm. De az tovább növelte a szememben, ahogy azok után is viselkedett. Mármint hirtelen haragú, oké, de emellett eszméletlenül kedves és figyelmes is, ami egy pasinál egyáltalán nem elhanyagolható tény. És vegyük figyelembe azt is, hogy bárkit megkaphatott volna, de ő mégis Evelyn után futott, ami nagyon édes. 
Mal: Nagyon bírtam a vicces fizimiskáját, és annyira örülök, hogy a következő könyv az ő szemszögéből fog szólni, annnnnnnnyira jó. Kíváncsian várom, hogy Kylie megírja. 

Borító:
Na, az elején megrémiszthet minket (jelen esetben engem vonzott :D)  hogy egy ilyen, pasi van rajta, akin már egy szabadon maradt bőrfelület sincs. Bár ez a kép erről a fazonról nagyon jól türközi Davidet, hiszen nagyjából, talán ennek köszönhetően, így képzeltem el én is. Szerencsére, mivel azt nem szeretem, ha az arcát a modellnek feltüntetik a borítón, így jól jött ki, hogy van rajta ember, de az arca mégsem látszik. Nekem tetszik. Egyszerű emberalak van rajta, aki mégis tükrözi a főszereplőnket, nincs túlragozva, szerintem tök jó. Engem megnyert. 

Összességében:
Nekem nagyon tetszett az alaptörténete is, hogy rögtön belevág a közepébe az író, nem tököl, belcsap a lecsóba, és így megnyeri rögtön az olvasó figyelmét, és kénytelen tovább olvasni. 
Nem tudok többet róla mondani, tetszett, az biztos! :) 

Oldalszám: 384
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: David Ferris

Kérdéseim olvasás utánra:
- Sejtetted az elején, hogy nem fognak elválni? Én, hogy őszinte legyek, eléggé.
- Maradt még megválaszolatlan kérdésed a könyv során?
- Szerinted Mal a következő kötetben valaki új csajszit kap maga mellé, esetleg az eddig megismert csapatból választ egyet?



12 megjegyzés:

  1. Nah akkor olvas! :D Neeem baj, hogy itt a vizsgaidőszak, nyakamon 600 dolgozat, prezentáció és egyéb! Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit :D Azért sok sikert a vizsgákhoz! :D :*

      Törlés
  2. Drága Barbyyy!
    Én én megeszlek....
    Nem is tudom, hányszor néztem már rá az egyik könyves oldalon erre a könyvre.."nem nem töltöm le...mert, már így is többet olvasok mint azt az időm engedné :D... nem baj..kevesebb alvás több olvasás :D és még napközben is elég friss vagyok.., de megegyeztem magammal, hogy nem ezt a könyvet nem olvasom el..., (amúgy is úgy láttam, hogy talán sorozat, és nehezen tudom kivárni az ilyen fenomenális könyv sorozatoknak a megjelenését...) De, jött a Te csodaszuper kirtikád....és már tűkön űlök... de még várnom kell egy kicsit Vele... De de Imádlak <3 és rettenetesen nagyon nagyon szépen köszönöm, hogy megírtad ezt a mesterművet!
    További szép estét!
    Szia
    BezTina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy így tetszenek :3 Egyre több dolgot írhatsz fel a nagybetűs LISTÁRA. :D
      Viszont sok embernek nem tetszett, ahogy olvastam a facebook kommenteket, bár nekem személy szerint igen :D

      Törlés
    2. Bizony bovul a lista.., de az nem baj :)
      Figyelj a lényeg , hogy neked tetszett.
      Nekem is felkeltette iszonyatosan az erdeklodesemet...
      Nem is beszelve arrol, hogy a hapi tetovaaaalt :)

      Törlés
    3. Jaja, mert egyszerűen grr :3

      Törlés
  3. Draga Barbi !
    Na mit csinaltam na mit...hat persze hogy igen...elolvastam a konyvet es oh mamam de elveztem..imadtaam
    David: A krapek...azt a reszfanfutyulojet...nagyon ott van a toppon
    Mal: Egy bohoc...imadtam
    Evy: erdekes volt latni a jellemfejlodeset...es hogy hogyan ervenyesiti vegul az akaratat...
    A baratai pedig igazi belevalo tuzon vizen baratnok
    Koszonom szepen a kritikadat ujra...hiszen Neked koszonhezo hogy csak nem nyugodtam es elolvasram es minden betujet imadtam
    Tovabbi szep delutant
    Szia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy sort tudtál keríteni rá, es nem bántad meg :)

      Törlés
  4. Szia!
    A könyv nagyon tetszett, örülök, hogy kritikát írtál róla, mert másképpen nem hiszem, hogy rátaláltam volna :)
    Egyébként mikor jön ki a második rész hivatalosan? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett <3 Nem tudom, eddig csak angolul láttam :/

      Törlés
  5. Már másodszorra olvasom a könyvet, nagyon tetszett. Imádtam, hogy Evet úgy ábrázolta a szerző, hogy akár még én is lehetnék, tele gátlással, félelemmel. Nagyon jó, ahogy megerősödik és kiáll saját maga és David mellett. Nagyon várom a folytatást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szintén, a sok könyv mellett nem hiszem, hogy a közeljövőben lesz alkalmam újraolvasni, de imádtam, egyszer biztos lesz rá időm :3

      Törlés