2017. augusztus 1.

Brittainy C. Cherry - Tűzeső

HANGULAT                                MOLY                                        2017

"Lángolt a lelke, és megperzselt mindenkit, aki túl közel került hozzá. 
Volt egyszer egy fiú, Logan. Szerettem, pedig mindenben az ellentétem volt. Én táncoltam, ő mozdulatlanul állt. Ő mindig csendben volt, nekem szünet nélkül járt a szám. Neki meg kellett harcolnia minden egyes mosolyért, én azt sem tudtam, mi fán terem a komorság. És amikor megláttam a benne lakozó tüzet, már nem tudtam elfordulni tőle A hamuból új életre keltek, majd megint hamuvá égtek. Úgy tűnt, nem illünk egymáshoz, mégis együtt voltunk az igaziak. Aztán egy elsietett döntés nyomán elveszítettem. Ez a döntés megváltoztatta az életünket. De néhány levegővétel, néhány elsuttogott hang, néhány pillanat erejéig ő is szeretett engem, szívből, igazán. 
Logan és Alyssa története egy elátkozott szerelem torokszorító leírása."

Az írónő az Az vagy nekem sorozat első kötetében, a Lebegésben is nagyot alkotott. Minden sorát imádtam, és nem gondoltam volna, hogy a második rész képes lenne mindazt felülmúlni, amit akkor éreztem.
De mégis sikerült.
A Tűzeső lelkiekben darabokra szedi az embert, hogy aztán ezeket, mint a széttört kerámiák apró részeit újra eggyé varázsolja. 
A történet teljesen más helyen játszódik, teljesen más szereplőkkel, egy valami mégis ugyanaz maradt. Alyssának és Logannek hatalmas súlyt kell cipelnie, az életük nem egy tündérmese, ahol a herceg és a hercegnő boldogan élnek, amíg meg nem halnak az Óperenciás tengeren is túl. A kőkemény valóságot tárja elénk az írónő, ami letaglózó. 
Imádtam, minden sorát, mondatát, betűjét. Valami hihetetlen, ami ebben a könyvben el van rejtve. Lélegzetelállító, gyönyörű és csodálatos, viszont egyben szívszorító is. 
A szinte két külön világban élő Lo és Aly ismeretlenekből barátokká váltak. A lány megmutatja az olvasónak, hogy a földön nem mindenkiből veszett ki az együttérzés, megmentett egy családot az éhenhalástól, és ezzel kezdődött az ő kapcsolatuk. A történet bemutatja részben a fiú-lány barátság problémát, miszerint ez nem létezik, az egyik fél, jobb esetben mindkettő többet érez a másik iránt. Ez a könyv pedig ezt támasztja alá. Annyira képtelenek lettek volna már mást beengedni az életükbe, de így volt ez jó az ő kapcsolatukban. Lo nem találhatott volna jobb párt Alynél, ahogy a lány sem jobb lelki társat a fiúnál.

"A te fájdalmad az én fájdalmam. A te erőd az én erőm. A szíved egyszerre dobban az enyémmel."
 
Megfogta, megérintette a lelkem, a szívem minden egyes szegletét, és betöltötte azt. Aly és Lo kapcsolata egyszerre fájdalmas és gyönyörű. Nem lehet szavakba önteni azt az érzést, amit nekem Brittainy C. Cherry a Tűzesővel adott. Az írónő nem csak egy történetet vetett papírra, hanem egy csodát. Nem túlzok. Minden egyes szava és betűje kincs. Kincs, amit mindenkivel meg kellene osztani. Boldog vagyok, hogy a polcomon tudhatom azzal a tudattal, hogy bármikor levehetem, ha éppen olyan kedvem lesz. Márpedig biztos vagyok benne, hogy lesz. Még mindig gyűlnek a könnyek a szememben, ha rágondolok.
Néhol fájdalmas, szívet szaggató, de csodálatos. Nekem elhihetitek. Közben megragadó, ezáltal lerakhatatlan.
Szerettem volna a történet végére érni, kideríteni, mi lesz ennek a csodának a befejezése, de féltem is tőle, hiszen az utolsó oldalak a végét jelentik, amit én minél jobban el akartam húzni.
Nem bírom elégszer kihangsúlyozni: ez egy csoda. Egy szép borítóba és néhányszáz lapba csomagolt varázslat.
NAGYON AJÁNLOM.

Karakterek:
Alyssa: Sokszor lehetne naivnak nevezni a lányt, amiért annyit várt Loganre. Nem lépett tovább, mert egyszerűen nem tudott, amit megértek. Tisztában volt vele, ha van olyan ember, akit neki teremtettek, akkor az nem lehet más, mint Logan Francis Silverstone. Bátor volt, hűséges és kitartó, eközben mégsem adta könnyen magát az elején. Volt tartása. És bár a kinézete nem egy topmodellé, mégis ő így is jól érezte magát a bőrében, ezt pedig többek között én is eltanulhatnám tőle.
Logan: Nem tökéletes, és pont ettől az. Nagyon nehéz lehetett ilyen körülmények között, ilyen családban felnőni, ahol a drogok az ember mindennapi életének szerves részévé válnak már kiskora óta. Rossz példák jártak előtte. És bár a lány nem akarta megváltoztatni, ő mégis meg akart változni. Érte.

"Ő lett a legjobb barátom; a fénysugár, ami melegséget hozott a szar életembe." 

Borító:
Hasonló stílusúak a sorozat köteteinek a borítói, és szerintem passzolnak is a könyvekhez. Itt sincs másképp. A férfi akár Logan is lehetne, van összefüggés a külső és a történet karaktere között, haladás. Ráadásul a tűzmotívum is megjelenik, ami pluszban jó. Nekem tetszik.

Összességében:
Megérintette a lelkem, néhol darabokra szedett, de így volt minden tökéletes. A könnyeim sok helyen megállíthatatlanul potyogtak.
Szívhez szóló.
Egy csoda.
Így lehet a legjobban jellemezni. Kíváncsi leszek, mit alkotott Brittainy C. Cherry a sorozat következő kötetében, de nehezen hiszem, hogy ezt az érzést felül tudja még jobban múlni. De hát az előzőnél is ezt hittem...
Logan és Alyssa története az egyik legszebb az olvasmányaim között.
Nem hittem volna, hogy a 2017-es év legjobb könyveit egymás után találom meg és veszem kézbe, pedig így volt.
Emlékezetes volt számomra, egy mérföldkő a könyvmolylétemben.
Azoknak ajánlanám, akik vágynak a csodára, mert a Tűzeső maga a csoda.

Oldalszám: 421
Kiadó: Libri

Kedvenc karakter: Logan Francis Silverstone, Alyssa Marie Walters, Kellan Evans

Kedvenc idézetek:

"– Miért nem mondtál le rólam soha?
Vállat vontam.
– Mert vannak dolgok, amikre érdemes várni, annyira jók." 

*

"Belélegeztem a nevetését. A mosolyára dobbant a szívem."
*

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyasmivel töltsük, ami nem boldogít, nem igaz?"
*

"Ha az ember talál valakit, aki képes megnevettetni akkor is, amikor sírnia kellene, nos, abba bele kell kapaszkodni, mert ő az, aki örökre meg fogja változtatni az életét."
*

 "– Ha veled vagyok, nincs szükségem drogra. Számomra te vagy a drog."
*

"(…) az otthont nem egy bizonyos hely jelenti, hanem az, amit egy olyan személy iránt érzünk, akit szeretünk; a békesség, amely képes eltompítani az ember lelkét mardosó lidércfényeket." 

Ennyi csillag el sem mondja, mit érzek valójában

2 megjegyzés:

  1. Direkt csinálod xD Sorra olyan könyveket értékelsz, amelyeket így már nem is tudok nyugton kivárni hogy olvashassak xd Basszus, hát eddig is érdekelt a Tűzeső... de a fiú-lány barátságos rész miatt még nem jutottam dűlőre, hogy akarom én ezt vagy sem... de azt hiszem egyértelművé tetted, hogy KELL! :D Egy ilyen gyönyörű értékelés után alig várom, hogy a kezemben tudhassam <3

    Love ya,
    Your Malec sis'

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, drága Sis'em, örülök, hogy ennyire tetszett! <3 Mindenképp el KELL olvasnod a közeljövőben! <3

      ILYSM,
      Your Malec sis'

      Törlés